Strandberg Stein

Prosjekter

MATTEPARKEN LARVIK

Jan Ludvig Werner(leder) har vært primus motor for den viktige oppgaven med å heve oppmerksomhet og tilgjengelighet til realfag i skolen gjennom Newton-rommet og Matteparken i Larvik. Det er gjennom år med intensivt arbeid nå en godt etablert stiftelse med mål om å skape nysgjerrighet og kunnskap om matematikk og naturfag hos barn og unge. Werner har gjennom sitt utrettelig engasjement fått finansiering til Stiftelsen Realfag Larvik med midler fra Larvik kommune, Vestfold fylkeskommune og ikke minst midler fra lokalt næringsliv.

Lokalt næringsliv fortjener honnør for å tro på en satsning for barn og unge i Larvik. Det er flere store og små bidragsytere fra lokalt næringsliv. Stiftelsen Realfag Larvik setter Larvik på kartet. Det gjelder både i forhold til næringslivet, Larvik som bo attraksjon og ikke minst er det positivt for skolene.

Strandberg Stein bidro i prosjektet med å lage de geometriske figurene. På slideshowet ser du litt produksjon samt at Bisjord Fus barnehage as har en mattedag i parken. Læring gjennom lek, fantastisk. Takk til Bisjord Fus barnehage as for de flotte bildene.

Bøkeskogen

I samarbeid med Bøkeskogens venner og landskapsarkitekt Astrid Skalleberg har vi utført denne artige drikkefontenen for to og firebeinte.

Geoparken mølen

Når man besøker Mølen, er det lett å legge merke til alle rullesteinene som ligger her. Ser man nærmere på disse steinene, ser en fort at de er veldig forskjellige. Hver eneste stein kan fortelle en historie; om hvordan den er blitt til og hvordan den har kommet seg hit ut til kysten.

I kort avstand fra parkeringsplassen finner du Geoparkens utstilling. Her vises typiske eksempler på rullesteinstrandas mangfold – med forklaringer på steinenes opprinnelse og deres «ferd» til Mølen. Vi har laget alle stein fundamentene og montert de lokale steinene i denne utstillingen på Mølen.

Poesiparken

Visjonen har siden starten vært:
Alle som bor i og besøker Larvik skal få større livskraft gjennom det Poesiparken formidler.

Poesiparken er en ide fra Louis Jacoby, og er et konsept hvor dikt og litterære sitater skal prege det offentlige rom og gi innbyggerne og besøkende en ny opplevelsesdimensjon. Det skal være en stille røst i bybildet – en tilleggsverdi. Byen skal bruke poesien til refleksjon, til inspirasjon og til å fremme de gode følelsene.
Strandberg stein har utført flere av disse installasjonene.

CHELSEA FLOWER SHOW

Chelsea Flower Show som arrangeres i London hver vår er verdens mest prestisjefylte hagekonkurranse. Èn fra kongefamilien åpner showet hvert år, og alt som kan krype og gå av britiske, men også internasjonale kjendiser, er der på åpningsdagen.

I over 20 år har Darren drømt om å få være med i konkurransen som verdens beste designere slåss om å få være med i hvert år. I 2010 fikk han endelig sjansen, og oppnådde nest høyeste medalje, Silver Gilt, som den første til noen gang å representere Norge.

Vi fikk lov til å være med på å utføre stein arbeidene som er tegnet av Darren Saines. Kjøkken, trapper og bassengkanter har vi laget. Materialet som er brukt er fra Lundhs.

Klatrevegg

Helle skole i Kragerø.

Farris bad

Historien om nye Farris Bad

Farris Bad som egennavn er historisk. Allerede i 1990 ble de første tankene om et hotell på Batteristranden lansert av Mille Marie Treschow. Da byggingen startet i 2007 var det etter mangeårig kamp for byggetillatelse. 5. mars 2009 åpnet Farris Bad spahotell med 176 rom og suiter, 2500 kvm spa og konferansefasiliteter for opptil 400 personer. Med én fot på land og én fot i havet, med én fot i historien, og én fot i framtiden.

Vi i Strandberg Stein har laget mange vakre elementer til dette hotellet. Tusen takk for at vi fikk være med på å skape dette flotte hotellet.